Wij begeleiden mensen in het waarmaken van hun dromen en ambities
Conflictmanagement & mediation
MfN mediation in arbeidszaken
Wij treden op als MfN registermediator in kwesties omtrent werk en samenwerking. Zowel gericht op herstel als op beëindiging van de arbeidsverhouding als betrokkenen dat beiden wensen. Als werkgever of medewerker kun je te maken krijgen met (heftige) escalatie van problemen in arbeidsrelaties. Vaak wordt via de zakelijke kant geprobeerd het "emotionele leed of vermeende onrecht” door een of beide betrokkenen "vergoed” te krijgen. Dit is vaak niet effectief; sterker nog, het werkt frustrerend.
 
Met onze kennis en ervaring maken wij het onzichtbare zichtbaar en daarmee bespreekbaar. Als dit constructief gebeurt, dan ligt de zakelijke oplossing vaak binnen handbereik. Een oplossing die je zelf bedenkt en daarmee ook meer wilt. In mediation geven wij in algemene zin voorlichting over de rol van arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht als dat zinvol is, zonder te adviseren. Deze aanpak scheelt tijd, geld en ergernis. De praktijk voor mediation van Jan Plevier is gevestigd te Maarssen. Jan is tevens partner in samenwerkingsverband Interventium (www.interventium.nl) en verbonden aan The Lime Tree, mediation opleidingsinstituut en landelijk netwerk van mediators. 
 
Neutrale onafhankelijke derde gespreksbegeleider
In sommige situaties ervaren betrokkenen geen conflict of vinden mediation een te zwaar instrument. Is dit het geval, dan kunnen wij optreden als neutrale en onafhankelijke derde om verdere escalatie te voorkomen of de situatie weer beter werkbaar te maken.
 
Jan Plevier activiteiten op het gebied van mediation en conflict vaardigheden:
Training Conflicthantering voor professionals (2 of 3 dagen)
Deze open of inhouse training geeft je inzicht in hoe (destructieve) conflicten ontstaan en ook weer kunnen worden opgelost. Of liever kunnen worden voorkomen. Escalatie komt namelijk niet door een zakelijk verschil van inzicht, maar gaat meestal over bejegening, communicatie en beleefde overschrijding van normen en waarden. Hoe ga je daar nu over in gesprek als het contact met die ander lastig is of jij juist een inhoudelijke beslissing moet of wilt nemen. Zowel als je een van de partijen bent of meer als derde een rol speelt. Door middel van concrete eigen casus gaan we samen aan de slag op basis van leren door te doen. Motto van deze training is: als je conflictvaardig bent, dan kun je ook beter andere stressvolle kwesties aan. 

Voor meer informatie zie ook: www.interventium.nl
 
 
Jan Plevier schreef een boek met de titel:
 
Conflictvaardig op het werk.
Win vertrouwen met conflicthantering en mediation.
Boom uitgeverij Amsterdam, mei 2022.
 
Bestellen
Bekijk inkijk exemplaar
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
In house begeleiding, training & coaching
Lees meer
Outdoor leadership programma
Lees meer